دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

دوبي از بزرگترين پيشگامان شهرهاي هوشمند جهان

شهرهوشمند

دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۲:۰۰


شهر دوبي در امارات متحده عربي، يکي از سه شهر پيشگام و پيشرو در جهان از لحاظ توسعه شهرهاي هوشمند معرفي شد.

وايمکس نيوز- اينترنت اشياء و شهر هوشمند دو واژه‌اي است که از اين پس بيشتر به گوش خواهد رسيد، چراکه امروزه شرکت‌هاي فعال در زمينه علم و تکنولوژي با همکاري اپراتورهاي مخابراتي با همکاري‌هاي خود مي‌خواهند روياي شهر هوشمندي را که تمامي اشياء و وسايل آن به اينترنت مجهزند و کارها با سرعت بسياري قابل انجام خواهد بود، محقق کنند.

بر اساس آخرين گزارش‌هاي منتشر شده از نحوه عملکرد شهرهاي مختلف جهان در راستاي هوشمندسازي خدمات و امکانات شهري، دوبي در کشور امارات متحده عربي، عنوانِ يکي از بزرگترين پيشگامان توسعه شهرهاي هوشمند را به خود اختصاص داده است.

موسسه Smart Cities Index چندي پيش در تازه‌ترين گزارش خود به بررسي فهرست شهرهاي هوشمند در جهان و شاخص‌هايي که براي انتخاب اين شهرها در نظر گرفته شده، پرداخت که از اين شاخص‌ها مي‌توان به ساختمان هوشمند، جمع‌آوري هوشمند زباله، حفظ محيط زيست، ديجيتالي شدن تمامي امور دولت و کارهاي اداري، دسترسي کامل، راحت و همگاني به اينترنت 4G LTE، فراواني دسترسي به هات اسپات اينترنت واي فاي، استفاده همه‌گير از گوشي‌هاي هوشمند و دستگاه‌هاي الکترونيکي اشاره کرد.

اين بدان معناست که دوبي، در دستيابي و توسعه بسياري از زيرساخت‌هاي گفته شده در بالا و لازم براي شهرهاي هوشمند بسيار موفقيت‌آميز عمل کرده است. سال گذشته بسياري از تحليلگران فعال در اين حوزه، برآورد کردند که سال جاري 2018 ميلادي سال توسعه شهرهاي هوشمند خواهد بود و حالا به نظر مي‌رسد پيش‌بيني آن‌ها به واقعيت پيوسته است. چراکه بسياري از شهرهاي کوچک و بزرگ جهان در حال تبديل شهرهاي خود به يک شهر هوشمند هستند.

بر اساس گزارش موسسه تحقيقاتي فراست و ساليوان، مجموعه سرمايه‌گذاري‌هايي که در بخش توسعه شهرهاي هوشمند در جهان تا سال 2025 ميلادي مي‌شود، به 2 تريليون دلار خواهد رسيد. طبق اين گزارش‌ها، اين سرمايه‌گذاري‌ها بيشتر در بخش‌هايي نظير هوش مصنوعي، يادگيري ماشيني، سلامت و بهداشت شخصي سازي شده، روباتيک، توليد و توزيع انرژي، افزايش بهره‌وري، شهرسازي و اتصال به شبکه جهاني اينترنت انجام مي شود. 

دوبي در زمينه ساخت ايستگاه‌هاي شارژ بي‌سيم خودروهاي برقي، ‌توسعه وسائل نقليه پاک و دوستدار محيط زيست، امکان اتصال رايگان و همگاني به اينترنت واي فاي، خدمات جمع آوري زباله هوشمند، خودروهاي خودران، ايستگاه‌هاي انرژي خورشيدي براي اينترنت و شارژ دستگاه‌هاي الکترونيکي سرمايه‌گذاري‌هاي هنگفتي کرده است و تاکنون به هدف خود، بعنوان يکي از سه شهر بزرگ و پيشگام جهان در راستاي هوشمندسازي شهر خود رسيده است.

غول‌هاي تکنولوژي و اپراتورهاي بزرگ همچون نوکيا، هواوي، ورايزن و سيسکو مديريت و راهبري شهرهاي هوشمند را هدف اصلي خود قرار داده‌ و رقابت تنگاتنگي را با يکديگر آغاز کرده‌اند، به گونه‌اي که موسسه IDC برآورد کرده است اين پيشگامان تا سال 2021 ميلادي حدود 135 ميليارد دلار در زمينه ساخت شهرهاي هوشمند در جهان هزينه خواهند کرد.

اينترنت اشياء (IoT ) به معني يک شبکه جهاني از اشياء مرتبط و متصل است که هر يک داراي آدرس مختص به خود بوده و بر اساس قراردادهاي استانداردشده‌اي با يکديگر در ارتباط هستند.

اينترنت اشياء در وهله اول در استفاده از زمان موجب صرفه‌جويي مي‌شود که به تبع آن در حوزه‌هاي مربوط به انرژي نيز صرفه‌جويي اتفاق مي‌افتد. اين فناوري مي‌تواند در ساختمان‌ها و مجتمع‌هاي بزرگ براي استفاده درست و تنظيم مصرف انرژي، در کنترل سيستم‌هاي هوشمند، سلامت و بهداشت، ترافيک، کشاورزي، حمل و نقل و نيز مورد استفاده قرار بگيرد.

منبع: ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو